Sveising av PE-rør for vann og avløp

Holland Boring AS har moderne utstyr for speilsveising, som også betegnes som buttsveising, av PE-rør opptil Ø 630. For større dimensjoner leier vi inn større speilsveisemaskin. Vi har sertifiserte sveisere som kan speilsveise dimensjoner opptil Ø 630.


Elektrosveisedeler der speilsveising er utfordrende

Vi har også utstyr for sveising av elektrosveisedeler hvor speilsveising ikke er hensiktsmessig eller mulig. Holland Boring AS kan speilsveise dimensjoner fra 90 mm til 1200 mm.

PE-rør kan benyttes til drikkevann eller avløp, og er et stadig mer populært valg blant mange kommuner.

Slik foregår speilsveising / elektromuffesveising (NS-EN 416 del 1 og 2)

Kalibrere godkjente maskiner

Holland Boring AS utfører speilsveising med kalibrerte og sertifiserte maskiner. Vi bruker telt ved sveising for å beskytte arbeidsområdet mot vær og vind. Vi bruker ruller under rørene for å skåne røroverflate og for å få bedre kontroll på sveiseprosessen. Rørendene rengjøres før sveising og deretter legges rørendene i speilsveisemaskinen.

Høvelen settes inn, og høvlingen skal både rette endene og fjerne litt av plasten (oxydasjonsbelegget).


Kontroll

Når høvelen er fjernet, kjøres rørendene sammen for kontroll. Høvlingen foretas umiddelbart før sveisespeilet føres inn mellom rørendene. Det kontrolleres blant annet at sveisetrykket stemmer med den aktuelle speilsveisemaskinen, og at man legger til slepetrykket når sveising utføres.


Konstant kraft

Når oppvarmingstiden med trykk har gitt den anbefalte vulst, tar man trykket av og starter forløpet - oppvarmingstid uten trykk. Deretter tas speilet ut, og sveisetrykket bygges rolig opptil kraften er oppnådd. Kraften holdes konstant under hele sveise- og kjøletiden. Etter endt kjøletid er sveisingen ferdig.


Ønsker du et pristilbud? Ta kontakt med oss via telefon, e-post eller kontaktskjema.

Her kan du studere hvordan speilsveing gjennomføres. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om speilsveising.
Fordelene ved buttsveising: Les mer